Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Χαμόγελο στο παρελθόν




Σήμερα συνάντησα μια φίλη από τα παλιά.
Ταξιδέψαμε μαζί πίσω στον χρόνο.
Ζήσαμε και πάλι τις ανέμελες στιγμές της εφηβείας μας!





Στο πρόσωπό της έβλεπα την παιδικότητα και την αφέλεια  που είχαμε στην παρέα μας..... Τον συμμαθητή και κολλητό μου φίλο, με τον οποίο έχουμε χαθεί λόγω αποστάσεως... Την αδελφή της με τα όμορφα χείλη και τα κοντά μπλουζάκια! (όλος ο ανδρικός πληθυσμός ήταν σε εξέγερση για χάρη της!)........ Τον γείτονα που έπαιζε με βόλους στα διαλείμματα, σαν μικρό μωρό!  Τον Κωστάκη που σε κάθε διαγώνισμα προσπαθούσε να δει από τον διπλανό του, τον μπροστά από αυτόν.. ακόμη και από εκείνον που καθόταν στην άλλη άκρη της αίθουσας! Τελευταία θα αναφέρω, επίτηδες, την φίλη της Ιωάννα. Η κοπέλα, κάθε φορά που με έβλεπε, έχανε τα λόγια της... Είχα μάθει πως ήταν ερωτευμένη μαζί μου και πως έκλαιγε κρυφά στα διαλείμματα, μέσα στις τουαλέτες. Είχα και εγώ μερίδιο ευθύνης διότι κυνηγούσα την μικρή με τα στενά μπλουζάκια! Άλλες εποχές.. άλλο μυαλό... και άλλος ο ρόλος μου!  Η φίλη μου, ήρθε και επιβεβαίωσε τις τότε φήμες. Μου έδωσε κι άλλες πληροφορίες για την Ιωάννα ώσπου, στο τέλος, ανακάλυψα ότι μένει λίγο παρακάτω από το σπίτι μου!


Το πιο συγκλονιστικό ήταν πως θα κανονίζαμε να επικοινωνήσουμε με όλους και όλες από το Γυμνάσιο και, αν είναι εφικτό, να κάνουμε μια συνάντηση με σκοπό να μετρήσουμε τις ρυτίδες στα πρόσωπά μας!


 Πέρασε η ώρα δίχως να το καταλάβουμε.......
Ανταλλάξαμε τα απαραίτητα για να μη ξαναχαθούμε και φύγαμε χαμογελώντας στο παρελθόν!!!!!

4 σχόλια:

  1. χαμογελα στο παρελθον και χερια απλωμενα στο παρον και το μελλον!!!Φιλεεε ωραια τα κοντα μπλουζακια.!!αχαχα!καλησπεραα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπαιζε ρόλο και το νάζι της.... Μη τα ισοπεδώνουμε όλα!!!! χεχεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι μου την είπες, ή μου φάνηκε;
    Άλλωστε και για αυτό με αγαπάς ξανθό, αιθέριο πλάσμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή