Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Προς τους απανταχού υβρίζοντες του ιντερνετ......

Τέρμα οι ανώνυμοι παραβάτες σε blog και ίντερνετ Εκτύπωση E-mail
Νέα
Απευθείας πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών ίντερνετ θα έχουν δικαστικές και αστυνομικές αρχές προκειμένου να εξιχνιάσουν οποιοδήποτε αδίκημα, κακούργημα ή πλημμέλημα. Οι αρχές δεν θα δεσμεύονται πλέον από το απόρρητο των επικοινωνιών για να πληροφορούνται ποιος συνομίλησε με ποιον, πότε, από ποια ακριβώς θέση κ.λπ.

Το «πράσινο φως» στις αστυνομικές αρχές ανάβει με τη γνωμοδότησή του ο Γ. Σανιδάς για άμεση πρόσβαση στα δεδομένα επικοινωνίας μέσω ίντερνετ.

Με γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, μία μέρα πριν από την αποχώρησή του από το σώμα, «ανάβει πράσινο φως» για να μπορούν οι αστυνομικές αρχές παρακάμπτοντας την ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) να πληροφορούνται άμεσα τα εξωτερικά δεδομένα μιας επικοινωνίας (ποιοι συνομίλησαν, πότε, από πού κ.λπ.) όταν έχουν υποψίες διάπραξης κάποιου αδικήματος, χωρίς να υποχρεώνονται στο εξής να ζητούν την άδεια της ΑΔΑΕ.

Η εισαγγελική γνωμοδότηση ακυρώνει ως αντισυνταγματική την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία καλύπτονται από το απόρρητο τα εξωτερικά στοιχεία μιας επικοινωνίας.

Με την παρούσα απόφαση, η ΑΔΑΕ οδηγείται στο περιθώριο καθώς ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα με τα οποία ασχολείται η δικαιοσύνη. Σε περίπτωση που τα μέλη της ζητήσει εξηγήσεις από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κινδυνεύουν να παραπεμφθούν για παράβαση καθήκοντος.

Τέρμα οι ανώνυμοι blogger

Το ένα σκέλος της εισαγγελικής γνωμοδότησης αφορά το απόρρητο των επικοινωνιών μέσω του διαδικτύου και ξεκαθαρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν μπορεί να παραμένει ανώνυμος κάποιος που μέσω των blog ανεβάζει στο ίντερνετ ένα υβριστικό, συκοφαντικό κ.λπ. δημοσίευμα.

Οι εταιρείες οφείλουν να γνωστοποιήσουν τα ίχνη του blogger στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να υπάρχει δέσμευση απορρήτου και χωρίς να ζητείται άδεια της ΑΔΑΕ.

Με τη γνωμοδότηση ξεπερνιέται ουσιαστικά και η ανάγκη οποιασδήποτε νομοθετικής ρύθμισης, αφού, σε περίπτωση συκοφάντησης ενός πολιτικού ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου, καταργείται στην πράξη η ανωνυμία αυτού που διακινεί το υβριστικό κείμενο.
 




Πηγή:  sellcell.gr

15 σχόλια:

  1. καλεεεεεε!!!μα μαγνητη εχεις ματια μου....
    δεν φταιω εγω,
    τοσο καιρο και δεν μου ετυχε κατι τετοιο,
    μονο με την τρελη κι αυτο το τελειωσα....χαχαχαχαχαααα
    σορυ αλλα αστειο μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ τους δίνω βήμα να ρητορεύουν....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ BLOGS...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΕΝΤΕΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ:

    ΤΑ BLOGS ΣΕ .COM ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ SITES,PORTALS,FOROUM ΚΤΛ...
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ .COM.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
    ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.

    Η GOOGLE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ BLOGSPOT,
    ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ,ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ι.ΤΕΝΤΕ,ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ KAI ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ.

    Αυτό το μικρό απόσπασμα περι άρσης απορρήτου κ.τ.λ. για να μην πιστεύεις οτι σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να τρομοκρατήσεις δήθεν τους ανώνυμους,τα μπλογκς δεν χωράνε φασισμους αμά έχεις επιχειρήματα πεσ'τα δεν χρειάζετε να απηλείς κανέναν γιατι εκτός το οτι είναι άσχημο και κάνεις σαν να φωνάζεις το μπαμπά σου για να δειρει αυτόν που σε πείραξε,είσαι και άσχετος περί νόμων,απλά διάβασες κάτι και το πόσταρες νομίζοντας ότι θα φοβήσεις.
    Γράψε τα πονήματα σου και ψάξε στις ρυθμήσεις τον ''μετριασμό σχολίων'' αν δεν θες να δημοσιευονται γνώμες που δεν γουσταρεις,οτι κάνουν όλοι όσοι διαχειρίζονται μπλογκς χαμηλου επιπέδου και ποιότητας όπως και το δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης μάθε φιλαράκο οτι οι φωτογραφίες και η μουσική που χρησιμοποιείς στο μπλογκς σου πρέπει να έχουν την άδεια του φωτογράφου και της εταιρείας (δισκογραφικής) αντίστοιχα.Υπάρχει η σχετική ρύθμηση με την οποία συμφώνησες με την google ώστε να σου δώσει το δικαίωμα να φτιάξεις το μπλογκ σου,την οποία και παραβίασες άρα είσαι παράνομος.
    είναι πολυ ευκολο να σε παραπεμψει κάποιος στον φωτογράφο ή στον μουσικό μιας και τα δύο αρχεία εχουν τα στοιχεία τους για να μπορούν να είναι στο ιντερνετ,τότε θα μπει η google στη μέση και είτε θα σου ζητήσει να τα αφαιρέσεις ή να καταργήσεις το ιστολογιο σου.
    αμα μου έρθει και τιποτε άλλο θα στο πω για να μην το παίζεις και τοοοόσο μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα.. έχεις 12 ώρες ασχολείσαι ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ.
    Έχεις γράψει ολόκληρο σύγγραμα για το ντοκτορά σου περί ιντερνετ! Και όλα αυτά χάρη σε εμένα!

    Ο μάγκας φυσικά και είμαι εγώ!

    Εκτός όλων των άλλων, είμαι και μεγαλόψυχος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά καλά οτι πεις μάγκα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ψάχνεις στο Google.uk (αγγλομαθής ο κύριος.. ή μήπως κυρία;;;;) melagxolikamoumatia


    Χρησιμοποιείς internet explorer και windows vista

    Μου έρχεσαι από Θεσ/κη.

    Μάγκας είναι ο κύριος του εαυτού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελα ρε ξερεις και το stat counter;μπραβο παιδι μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι ο εφιάλτης σου. Ξύπνησες ξημερώματα ιδρωμένος, τρομαγμένος....
    Γουστάρω, όσο δε φαντάζεσαι, που ασχολείσαι μαζί μου συνέχεια.
    Ικανοποιείς τον εγωισμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουφ...τι εγινε πια εδω;Κοφτο και συ ρε Πανο...
    κανε να μην μπορουν να σου γραφουν ανωνυμοι.
    Αμαν πια,ειπαμε κανουμε την πλακα μας αλλα εδω ξεφυγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γουστάρω τα πισώπλατα, ανώνυμα μαχαιρώματα.
    Ο Πάνος είναι άντρας. Δεν φοβάται και γνωρίζει καλά από μάχες...
    Δεν θα στερήσω την χαρά από κανέναν να εκφραστεί. Προφανώς, δεν τους επιτρέπουν σε άλλα μπλογκ και κάπου πρέπει να ξεσπάσουν. Διάλεξαν εμένα και πολύ καλά έκαναν! ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή